marion&marleen.reismee.nl

Xi'an fietsen over de muur en terracotta leger

Zaterdag 12 mei 2012

Vanmorgen om half 9 vertrokken naar de stadsmuur. We hebben daar gefietst en dat was best heel leuk. Daarna terug naar het hotel gelopen om zo uit te checken en dan naar het terracotta leger. Van daar uit gaan we meteen naar de luchthaven om vanavond door te vliegen naar Chengdu. Het terracotta leger was mooi en indrukwekkend om te zien vooral ( eigenlijk) alleen hal 1. De andere hallen was er niets te zien en was het eigenlijk één grote kermis van toerisme.

Nu komen er 35.000 mensen per dag en in het hoogseizoen wel 80.000 dan kan je volgens mij niets zien. Zelfs één van de boeren die het terracotta leger gevonden heeft zat daar om een boek te signeren of voor geld op de foto te gaan!

Wij wilden eigenlijk wel een beeldje voor onze vakantiebeeldjescollectie maar daar kostte het in een kleine variant 280 yuan. We heben er nu één buiten het 'park'gekocht dat groter is en 120 yuan betaald.

Van het terracottaleger meteen door naar het vliegveld van Xi'an om vanavond door te vliegen om 22.15 uur naar Chengdu.

Daar een chinees all you can eat buffet gedaan en ingecheckt met de groep.

In het vliegtuig kregen we te horen dat we pas met een uur vertraging mochten vertrekken.Dus om 3 uur vannacht gingen we slapen en zijn we blij dat we niet afgesproken hadden om mee te gaan naar ‘swerelds grootste boeddha want dan hadden we al weer om half 10 weg gemoeten en 2,5 uur bus heen, 2 uur daar en 2,5 uur bus terug.!!!