marion&marleen.reismee.nl

hongkong

Vrijdag 25 mei 2012

Vanmorgen vroeg op en om 7 uur vertrokken naar de boot. De boot nar Hongkong vertrok om 8.30 uur en was twee uur varen.

Je had gereserveerde plaatsen en kon niet aan dek zoals je bij een boot zou verwachten.

Afscheid genomen van Hong en de dvd gekregen met de foto,s die hij gemaakt had van de groep tidens dze reis.

Bij aankomst in Hongkong en eenmaal door de douane want we hadden officieel China verlaten bij het vertrekken met de boot. Hongkong is een regio met eigen regels en munt.

We werden daar opgewacht door een djoser gids die heel attent was maar heeeeel veel praat. Hij bracht ons naar het hotel om in te checken. Het is een hotel met 1000 kamers boven een shoppingmall. Wij zitten op de 27ste verdieping. We hadden besloten om een privetour met de groep te doen omdat we maar zo weinig tijd in Hongkong hebben en dus via de djoser gids geregeld dat we vanmiddag met de groep een privetour doen met de bus,

Eerst Hongkong dollars gepind want de yuan is niets meer waard; de restant konden we omwisselen bij de gids.

Daarna vertrokken richting Victoria Peak; een plaats waar je een hele mooie skyline kan zien van Hongkong. Het was goed helder en dat was ons geluk.We gingen er naar toe met de peaktrain en werden opgehaald met de bus boven.

Het uitzicht was prachtig en we konden omdat het helder weer was alles goed overzien. L jacht liggen en daarvoor vaart een klein vissersbootje. Toen door naar Aberdeen; een vissersplaatsje op Hongkong waar we 25 minuten door de haven hebben gevaren om een sampanbootje. Vooral indrukwekkend waren de verschillen tussen arm en rijk. Zo zie je er een kapitaal jacht en daar in de beurt vaart een klein vissersbootje. Groot kontrast. Ook wonen er families permanent op een boot.

Toen naar Stanley market; een marktje erg toeristisch en niets aan. Wij hebben gewoon aan de waterkant even lekker wat gedronken.

Daarna moest de bus filerijden. Er wordt veel beter aan het verkeer deelgenomen, nauwelijks nog geclaxoneerd en het is een stuk schoner op straat.

We zijn op de promenade in het centrum afgezet om de lasershow te kunnen aanschouwen maar die viel mij tegen, We zijn op zoek gegaan naar eten en hebben dt gevonden en vervolgens een taxi naar het hotel genomen dat toch 12 km uit het centrum ligt.

Morgenavond 19 uur vertrek naar de luchthaven

Davy

M&M bedankt voor jullie mooie en leuke verhalen en prachtige foto's.
Ik heb genoten de afgelopen weken.

Groetjes Davy.

Edith

He dames,
Wat zijn het weer mooie foto's en leuke verslagen, een goede terugreis
Spreken elkaar snel

XxEdith

Carolien

Wat een geweldige ervaringen! Goede reis en wel thuis!!