mountainbiken in het karstgebergte
Woensdag 23 mei 2012
We zijn vanochtend gaan mountainbiken in het karstgebergte bij Yangshuo. Was erg leuk en ook wel een beetje avontuuriijk omdat we over hobbelige zandpaadjes afgewisseld met slechte betonwegen gingen. Ik had een mountain-vouwfietsje. Ik kon bij die mountainbikes die ze hadden niet aan de grond met mijn benen en omdat er nogal wat vals plat was wilde ik wel met mijn voeten aan de grond kunnen. Na een dik uur fietsen kwamen we aan bij een restaurantje dat uit keek op de 'maanheuvel' Bij aankomst waren er een aantal oudere chinese dames onze gunsten aan het winnen en zwermden als vliegen om ons heen. ( eigenlijk waren ze aan het ruzieen wie wie kreeg!!!!)
Ze waren zo bloedirritant om je heen aan het zwermen dat ik op een gegeven moment zei tegen die vrouw : Zal ik jou eens goed tegen oe schenen stampen of ga de zo weg?) Zo vervelend mensen die dan als getrainde aapjes nederlandse kreten gaan roepen. Ik snap dat het hun kostwinning is maar de manier waarop irriteert mateloos en is getuigd niet van enig zelfrespect van de dames zelf.
Even een drankje gedaan in het restaurantje en toen de maanheuvel beklommen, 800 treden!! Iedereen liep te gutsen van het zweet bij het boven komen. Even het uitzicht op de maanheuvel bekeken dat mooi was en toen weer 800 trapjes afgedaald naar het restaurant waar inmiddels onze lunch klaar stond. Na de lunch weer een dik uurtje terug gefietst maar zo hard dat het geen doen was eigenlijk. Nu even aan het rusten want vanavond gaan we naar de mooie lichtshow op het water van de beroemde regisseur Zhang Yimou. Deze man heeft ook de openingsceremonie van de olympische spelen in Beijing geregisseerd. Met 600 medewerkers ( boeren uit de omgeving) en duurt ongeveer een uur. Daarna nog even kort het dorp bekijken en dan inpakken want morgen vertrekken we naar ons laatste adresje in China voordat we vrijdag op de boot naar Hongkong gaan.
Morgen een busrit van 7 uur en daar heb ik al weer veel zin in!!!!! Dat gejakker van die buschauffeurs en dat het steeds maar allemaal net goed gaat is op zijn minst verwonderlijk te noemen.
De show was prachtig met als mooie natuurlijke decor de Li rivier met heuvels van het karstgebergte. Behalve 600 figuranten waren er ook karbouwen, vlotten , heel veel mooie kleding en hele mooie lichteffecten. We hadden ook heel veel geluk dat onze gids kaartjes op de 1ste rij had kunnen regelen. Totaal waren er 3500 toeschouwers bij de show. 7 dagen per week 2x per avond. Tijdens de show was er een stevig regenbuitje maar dat duurde maar kort. Het gaf meerdere kippevel-momentjes en ondanks dat het misschien wel heel toeristisch is had ik het niet willen missen want het was prachtig om te zien.
Veel plezier vanavond en succes in de bus.
Hier eindelijk mooi weer geworden, dus je kunt met een gerust hart terugkeren.
Hadden die vrouwen het wel in de gaten dat je het niet op prijs stelde en je ze iets aan zou doen als ze bleven?
Kan mij redelijk goed inbeelden hoe dat gegaan moet zijn, jullie een beetje kennende. Lol.
Jullie worden nog echt sportief! Oppassen hoor Marion, straks wil je zomaar elke dag gaan sporten!
hoi meiden.
Jullie genieten nog steeds hebben we gelezen op wat kleine irritaties na.Maar het einde komt in zicht van deze prachtige ervaring.Nu HONG KONG nog ff doen en dan zit het er alweer op.Wij wensen jullie nog een paar fijne dagen en een behouden terugreis toe
Het is met de conditie erg goed als jullie terug zijn.Veel lopen fietsen en zweten.
Het Karstgebergte lijkt me helemaal top.
Heel apart zo te zien.
De verhalen zijn erg leuk om te lezen. Geven een goede indruk van de reis.
Gr Ad & Joke