het stenen woud
Zondag 20 mei 2012
Vannacht om 3 uur de champions leaguefinale gekeken tussen chelsea en bayern munchen. Kost je even wat uurtjes slaap maar dat vergroot de slaapkansen straks in de trein.
Om 9 uur uitgecheckt uit ons hotel in Kumning. Zo'n druk hotel in het centrum vond ik maar niks zelfs s'nachts hoorde je op de 16de etage waar wij sliepen nog steeds een hoop verkeerskabaal. We hebben het stenen woud bezocht vanmorgen en dat is een natuurfenomeen dat valt onder het wereld erfgoed. Het zijn rotsformaties in allerlei vormen die er soms prachtig uit zien maar soms ook gewoon lijken op franse bergen.. Het was een erg toeristisch opgezet gebeuren want bij de ingang moesten we allemaal in een soort van grote golfkarretjes naar de echte ingang van het park. Zo fout decadent.
Wel goed trouwens en dat even terzijde dat hier in china brommers en karretjes allemaal op elektra rijden ipv benzine. Echt een stuk beter voor het milieu.
We hebben samen met Hong( onze gids) het park doorgelopen en hij liet ons speciale plekjes zien en rotsformaties van de hoofdweg af waar je maar nauwelijks tussendoor kon soms. Wel heftig bij zo'n 31 graden 2,5 uur lopen in de volle zon. Geen hitte voor een gewone hollander!!!
Ieder daar zijn eigen meegebrachte lunch opgegeten en toen naar het treinstation verkast voor onze megatocht. Eerst nog 3 uur wachten in het treinstation in de VIP wachtruimte. Onze gids regelt dat steeds omdat het in de gewone wachtruimte een varkensstal is en je niet gewoon kan gaan zitten. De vip wachtruimte kost geld maar je kan er lekker zitten en wachten; de toiletten zijn niet vip maar wie maalt daar nog om na 17 dagen China.
Toen even een hapje gegeten bij dico's . (de chinese mac donalds) ze hebben hetzelfde maar dan alleen maar kipburgers enzo.
Nu zitten we in de trein en die reis gaat zo'n slordige 17 uur duren en morgenmiddag rond 14 uur mogen we uitstappen. Dan nog 1,5 uur bussen en dan afleggensklaar onze hotelkamer in denk ik.
We hebben ipv 4 chinese buren maar 3 buren. 1 dame , 1 man en een student.
Keep it cool girls!! Heel veel sterkte!