treinreis naar yangshuo
Maandag 21 mei 2012
Prima geslapen van 22 tot 7 uur. Net vernomen dat de trein 2 uur vertraging heeft dus dat wordt 19 uur zitten op de te harde bedjes; je krijgt er gewoon een houten kont van.
We rijden momenteel door veel bananenplantages en die hebben we nog niet gezien hier in China. Vannacht heeft het wat geregend maar nu ziet het er weer licht bewolkt en zonnig uit.
De trein heeft gelukkig nog wat tijd goedgemaakt en uiteindelijk zijn we om half 3 gearriveerd in Guillin maar toen nog 1.20 uur in een bus naar Yangshuo. Met een chauffeur die knettergek was en gewoon bij een naderende vrachtauto ging inhalen, en een partij smerige bus daar werd je niet goed van.
Gelukkig waren we zelf ook erg stinkend en vies van zoveel tijd in een trein en het opgedroogde zweet van gisteren van de wandeling in het stenen woud dus al en al kon het ons niet schelen,
Nu in onze hotelkamer en over een uurtje weer verzamelen om samen ergens een hapje te gaan eten en even het stadje te verkennen.
We zitten nu in het karstgebergte en hier is vanalles te beleven. We gaan met bamboevlotten de rivier op, fietsen naar de moonheuvel over het platteland en naar een lichtshow in de avond tussen het karstgebergte van een bekende regisseur die ook de beginceremonie van de olympische spelen heeft geregisseerd. Dus al met al voldoende voor de komende 2 dagen om het druk mee te hebben.
Vanavond heerlijk gegeten en Hong heeft onze chinese dierenriemen allemaal opgezocht en voorgelezen. Marianne en ik zijn allebei draak( goed teken )Dit jaar is ook het jaar van de draak en chinezen vinden dit het gunstigste jaar om een kind te krijgen dat onder deze dierenriem geboren wordt. Er is dus ook een hele babyboom dit jaar en de ziekenhuizen moeten vooraf gereserveerd worden voor de geboorte. Kinderen worden hier niet thuis geboren altijd in een ziekenhuis. Kost veel geld ongeveer 40.000€. De 1 kind politiek is nog steeds van kracht behalve als je 1ste kind een meisje is mag je wanneer je niet voor de overheid werken nog proberen om als tweede kind een jongen te krijgen. En als je tot een minderheidsgroep behoord mag je twee kinderen. Kinderen worden hier ook heel erg verwend door de ouders en de grootouders.
Wat beleven jullie toch veel! Ik sta er bijtijds voor op, om te kijken of er weer nieuwe verhalen zijn.
De trein, het gebergte, een Chinese Mac en onfris ruiken, wat wil je nog meer.
Veel plezier op de verdere tocht! Groetjes,
We hebben de boodschap begrepen vanmiddag.
Dus bij deze een reactie.
We lezen iedere moregen tijdens het onbijt jullie reisverslag.
het lijkt ons een mooie reis en het wordt ook bijzonder goed weergegeven. Wel mis ik een foto van een lokomotief, ik als ex spoorman kijk hier wel naar uit. Als je er toevallig een hebt dan houd ik me hier voor aanbevolen. We hopen dat ook de laatste week erg avontuurlijk wordt. Het lijkt me supergaaf.
Gr Ad & Joke.
p.s. we zullen nu meer reageren. sorry.
He dames,
Het blijft ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen, zit vaak in mezelf te lachen en heb bij sommige uitspraken er al helemaal een beeld bij hoe jullie verbaal of non verbaal reageren...
Er zitten ook weer hele mooie foto,s bij.
De tijd vliegt wel voorbij, nog fijne dagen daar
Dikke kus van ons allemaal
't lijkt me heerlijk om tijdens die vlottocht ff in het water te duiken! Lekker fris afspoelen. Ik benheel benieuwd naar de foto's van het Karstgebergte.
Geniet ervan:)
Hé stelletje stinkers....... wat zit ik elke keer weer te genieten van jullie verhalen.
Erg leuk geschreven en inderdaad wat Edith schrijft, ook ik heb er dan een totale beeldvorming bij.
Wat een hectische vakantie, op z'n chinees.
Wat zijn jullie weer een ervaring rijker.
Mooie foto's meiden! De tijd vliegt voorbij, geniet ervan, geniet ik nog even verder van jullie reisverslagen.
X